Sostenibilitat a la casa rural

 

Sostenibilitat i fer turisme rural a la nostra casa rural, ubicada a la comarca del Berguedà, vol dir portar a terme unes accions que tothom pot aplicar per ser més respectuosos amb el nostre entorn:
  • Per l’exterior de la casa rural, tenim llums solar de led amb sensor de moviment, d’aquesta manera quan heu de sortir de la casa per la nit no heu buscar els interruptors i quan torneu a entrar a la casa no cal pensar en tancar el llum, automàticament s’apaga. 
  • El nostre municipi d’Olvan està adherit a la separació d’escombraires que fem a la nostra llar. Per aquest motiu, a l’exterior de la casa, podreu trobar un espai amb uns contenidors de recollida selectiva per poder separar la brossa de forma còmode. Tenim el verd, blau, marró, groc i gris. A més, a la nevera hi ha un recordatori que, de forma molt gràfica, es pot veure a quin contenidor va cada cosa.
  • Totes les restes orgàniques d’origen natural són compostables. Les bosses pels residus orgànics són diferents de les altres. Són bosses de plàstic compostable. D’aquesta manera tot, bossa i restes de menjar, es pot compostar. La matèria orgànica que s’obté del compostatge es pot utilitzar com a fertilitzant orgànic.
  • Solidariza’t amb l’oli! És una manera de fer saber com s’ha de reciclar l’oli usat de cuina. A la casa rural hi trobareu un pot de vidre per posar-hi l’oli usat, després nosaltres ho passarem a una ampolla de plàstic tancada i ho portarem al seu corresponent contenidor. D’aquesta forma podrem millorar la qualitat de l’aigua dels nostres rius, perquè hem de saber que un litre d’oli contamina mil litres d’aigua.
  • La llenya és una energia renovable. Les persones tenim la capacitat de poder-la transformar en una energia útil. A la casa rural hi trobareu llenya per la llar de foc i la barbacoa, per una banda ens escalfem nosaltres i per l’altra escalfem i cuinem els nostres aliments.
  • Us oferim dues bicicletes per fer una mobilitat més sostenible. D’aquesta forma disminuireu els efectes de la contaminació i del soroll donant un efecte positiu sobre la vostra salut. I per altra banda contribuireu a reduir els impactes sobre el clima de les emissions amb efecte d’hivernacle.

 

 Sostenibilitat és una manera de treballar el present pensant en el futur.