Rasos de Peguera, un espai per caminar

Rasos de Peguera és un espai per gaudir de la natura al Berguedà. Un indret que es pot visitar en qualsevol moment de l’any. Cada època té el seu encant. És un lloc molt apreciat pels habitants de la comarca. L’accés és molt fàcil i disposa d’un ampli aparcament, anomenat Sant Crist.

Rasos de Peguera és una zona de muntanya, un conjunt de grans desnivells del terreny. Està situat a les serres prepirinenques per sobre de Berga. Va ser una estació d’esquí però actualment està tancada. Per la seva situació geogràfica va ser l’única estació d’esquí alpí de la província de Barcelona.

En les diferents estacions es pot gaudir d’aquest indret. L’estiu és un lloc per escapar-se de la calor, per la seva alçada és un lloc fresc. La tardor és un excel·lent lloc per anar a buscar bolets (rovellons, llenegues…). A l’hivern és un lloc per passar-ho bé amb la neu, està a una altitud de 1836 metres. La primavera surten les flors i predominen els colors de la natura, ideal per passejar. 

A part de conèixer els diferents avantatges de cada estació de l’any que ofereix la pròpia natura, és un indret per realitzar pràctiques esportives a la natura. S’hi pot anar en família o amb amics, tots podran gaudir dels espais on hi havia hagut pistes d’esquí.

Des de els nostres establiments rurals: Baluard, Volta i Cal Cisteller hi ha una distància de 25 quilòmetres, aproximadament. Degut el desnivell i les corbes de la pròpia carretera es triga uns 40 minuts en arribar a l’aparcament del Sant Crist. En el trajecte es pot anar gaudint d’unes esplèndides vistes.

Els mateixos residents de la comarca del Berguedà els hi agrada els Rasos de Peguera. És un lloc molt proper fet que qualsevol motiu es vàlid per anar-hi a donar un tomb.

Jo, quan puc, hi vaig amb la meva família.

0

Add a Comment