Visita Bagà un poble medieval

Visita un poble de l’alt Berguedà amb la seva pròpia història. Fent turisme es podrà conèixer el passat de Bagà. Una vila fundada el 1233 pels senyors de Pinós. Actualment encara es pot veure edificacions de l’edat mitjana. És un lloc privilegiat dels Pirineus. Però Bagà és també present i futur.

Visita Bagà, un poble que va ser gràcies a la riquesa del comerç de la baixa edat mitjana una vila afavorida. En el seu esplendor quedà reflectit en la majoria de les seves construccions. Caminant pels racons del poble es pot descobrir la màgia de l’edat mitjana. La Vila de Bagà està considerada com la capital històrica de l’Alt Berguedà. El Centre Medieval i dels Càtars està ubicat al Palau dels Barons de Pinós. Actualment és un bé cultural d’interès nacional. Indret d’interès per on passa la Ruta del Camí dels Bons Homes.

A part, Bagà és un poble conegut per les seves festes tradicionals.

La festa de la Fia-Faia es celebra el 24 de desembre, como una litúrgia de culte al foc. Declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO (conjuntament amb totes las falles del Pirineu). És una celebració, preludi de les festivitats pròpies de Nadal. Relaciona el foc amb la fecunditat i el naixement. Els fallaires pugen a la muntanya i encenen una foguera quan es fa fosc. Transporten les faies a la plaça Porxada amb danses i jocs de foc.

Bagà té molt present la seva època d’esplendor. Cada any s’organitza un intens Mercat Medieval que comença el segon dissabte de juliol i s’acaba el tercer diumenge del mateix mes. Es realitzen multitud d’activitats, com demostracions d’oficis antics, parades amb productes de la comarca. També es fa la representació de la llegenda del Rescat de les Cent Donzelles. És un relat medieval sobre el miraculós alliberament dels nobles catalans Galceran II de Pinós i el cavaller Sancerni, senyor i vassall de la baronia dels Pinós. Es coneix aquesta llegenda en referència al rescat exigit pels seus raptors.

T’animes a fer la visita!

0

Add a Comment